Välj funktion på kaffebryggaren

Dagens kaffebryggare finns med allt från timer och automatisk arominställning till extra snabb bryggning. Här presenteras tre modeller – med fokus på tre helt olika funktioner.

Electrolux EKF7700 – vakna till nybryggt kaffe

Electrolux EKF7700

Electrolux EKF7700 är en så kallad ”smart” kaffebryggare. Detta utifrån de olika funktioner som bryggaren har. En modell som visar att teknisk utveckling även gått framåt inom detta område.

Bästa funktionen är kunna vakna upp till nybryggt kaffe. Det går nämligen att ladda den på kvällen och göra inställningar gällande tid som kaffet ska vara klart och utöver det även önskad styrka. Timern kan ställas på upp till 24 timmar.

Moccamaster – Snabbt och gott

Moccamaster

Moccamaster är lite av ”kungen” inom kaffebryggare. Företaget har utgått från grunderna på en bryggare och förbättrat det mesta. Men detta utan att egentligen tillföra några nya funktioner.

Bästa funktionen är hastigheten. Hela kannan är bryggd på sex minuter vilket få andra modeller kan konkurrera mot. Den snabba upphettningen är även en av nycklarna till det goda kaffet som märket är känt för. Den lyckas bevara aromerna oavsett kaffesort som används och levererar förstklassig dryck.

Det är inte oväntat att Moccamaster har vunnit flera olika tester. Bland annat är den utsedd till bästa kaffebryggaren av Testkungen.se.

”Moccamaster är inspirerad av finsmakare, och brygger riktigt gott kaffe”

Visserligen finns en del smidiga funktioner men att säga att de är unika vore fel. Exempelvis finns automatisk avstängning samt droppstopp. Med droppstopp menas att kaffe inte rinner ner från filtret om kannan tas bort från bryggaren.

Recensenterna ger överlag mycket goda betyg till Moccamaster. Det som primärt hyllas är hastigheten och smaken. Men även att de grundläggande funktionerna finns tillgängliga.

Siemens TC86303 – Optimal värme

Siemens TC86303

På flera av modellerna från Siemens används ”Sensor Controlled Heating”. En funktion som ser till att vattnet alltid når exakt rätt temperatur. Det är nämligen en av de absolut viktigaste faktorerna för att kaffets arom ska komma fram perfekt.

Sensorer används även för flera andra funktioner. Den känner exempelvis automatiskt av hur mycket vatten som finns i vattenbehållaren och anpassar bryggningstiden utifrån det.

En liten detalj, som ändå kan väga tungt, är att vattenbehållaren är löstagbar. Det går därmed att ta bort den, fylla på vatten och montera tillbaka den. Detta istället för att behöva hämta vatten i en kanna. Spelar det någon roll? Allt beror på behov!