Snus & Kaffeprovning som upplevelse

Snus och kaffe är för många snusare en självklar kombination. Sedan några år finns även möjlighet att gå på Snus & Kaffeprovning för att lära sig mer om snus, och testa unika smakkombinationer.

En väntad – eller oväntad kombination

De flesta förknippar kaffeprovningar med att prova olika slags kaffesorter alternativ kaffe + choklad. Men de som snusar vet att kombinationen mellan snus och kaffe är minst lika eftertraktad. Därmed har även flera företag som erbjuder provsmakningar börjat att erbjuda denna kombination.

Deltagarna får både teoretiska kunskaper om snus och kaffe samt testa olika kombinationer. Detta med utgångspunkt från den mest klassiska snussorterna och kaffetyperna. En sak är definitivt säker – det är stor skillnad! Inte bara mellan olika sorter utan även hur kombinationen skapar nya smakupplevelser.

Upplevelsepresenten finns enbart tillgänglig i Stockholm. Önskas däremot en klassisk kaffeprovning finns dessa tillgängliga över stora delar av Sverige.

OBS – Upplevelsen kan köpas via flera upplevelseföretag i Sverige. Fördelen med att köpa via dem är att öppet köp erbjuds i flera år samt att upplevelsen kan bokas till annan upplevelse om så önskas.

Kaffe x 5

Snus – utan kaffe…

För snusaren finns även smakprovningar – utan kaffe. Ett av de mer populära alternativen är att skapa sitt eget snus hos Sveriges Snus & Tändsticksmuseum. Besöket börjar med en guidad visning av de snusutställningar som finns på museet. Därefter sker provsmakning där deltagarna får lära sig om olika sorter, aromer och hur snuset produceras.

Att sedan få skapa sitt eget snus – och ta hem snuset därefter – är höjdpunkten. På plats finns både kunnig personal och alla ingredienser som kan användas för att skapa önskad smak och känsla.

Dessa upplevelser sker i grupp på maximalt 6 personer. En grupp på 5 – 6 personer kan därmed boka en visning för dem själva. Den som däremot bokar en plats själv kan förvänta sig genomföra upplevelsen med flera andra personer.

OBS – Det går inte att åka till detta museum för att betala på plats för en visning. Bokning sker enbart via deras hemsida och betalning via presentkort eller faktura.

Riktig snus