Kaffekurs

Många anser att den bästa smaken på kaffet fås genom att koka kaffet med en perkulator. Det ligger mycket i det. Men det handlar inte bara om att använda rätt kaffemaskin. Det handlar lika mycket om att hitta rätt balans i smaken och servera på rätt sätt. Här presenterar vi några kurser i kaffets ädla konst – allt från det kortare avsmakningstillfället till kursen där du blir en diplomerad barista.

Så på med en kockmössa, kavla upp ärmarna och gå på kurs. Eller varför inte ge bort det i presentkort till någon kaffetokig vän. Samtliga kurser måste förbokas. Köp ett presentkort som gäller i tre år och boka kursen när det passar.

Kaffe Avsmakning

kaffeavsmakningLär dig mer om kaffet, kaffebönorna och hur olika sorter karaktäriseras av olika smaker och dofter.

Under 1,5-3 timmar sker provsmakning av en mängd olika sorter och även presentation kring hur kaffe kan avnjutas på bästa sätt.

Finns i Stockholm, Malmö och Jönköping och kostar 299kr-495kr.

Hemmabarista

Alla har väll någon gång sett en riktig barista jobba självsäkert vid framställningen av en riktigt god kopp kaffe. Varför inte lära dig grunderna själv och dominera i köket hemma?
bryggkurs

Här får man lära sig grunderna kring hur kaffebryggning går till genom att bland annat rosta och mala bönorna själv.

På kurserna är några av Sveriges bästa baristor med och berättar vad man bör tänka på i hanteringen av denna ädla dryck. Kursen byggs även upp efter kursdeltagarnas önskemål. Pågår i 2timmar.

Finns i Stockholm och kostar 699kr/person.

Lär dig kaffeknepen

Med små förändringar – kan du göra stora underverk. En ”lightversion” av kursen ovan. Här får man lära sig mer om kaffet och vad man bör tänka på för att skapa ett så gott kaffe som möjligt.
kaffeskola

Ge dig själv förutsättningarna för att bli en egen barista genom en utbildning som består av både teori och praktik.

Kursledarna prioriterar inte bara smak utan även att kaffet är ekologiskt och att det är bra arbetsförhållande där odlas gott. Här får du alltså kunskap som smakar gott – och som gör gott.

Kursen finns enbart i Malmö och kostar då 250kr. Den är ca 2 timmar.

Bli diplomerad Barista

Alla kan koka kaffe men alla kan inte göra det lika bra som en barista. Har du fått smak på att utveckla dina kunskaper efter kursen ovan? Eller vill du bli ”bäst” på en gång?
barista

Kursen sträcker sig över två kvällar och har fokus på både tillagningen och serveringen av kaffet.

Deltagarna kommer även att få en fördjupad kunskap om kaffets värld. Detta av kursledare som har över 10 års erfarenhet av att arbeta som barista.

Finns i Stockholm och kostar 3,195r/pers.

  • – Kaffe är så mycket mer än bara en slät kopp kaffe –
     Vardagspsykologi.com

Perkulator.nu drivs av: Tokay Gecko Marketing AB - Kontakt