Kaffekurs

Många anser att den bästa smaken på kaffet fås genom att koka kaffet med en perkulator. Det ligger mycket i det. Men det handlar inte bara om att använda rätt kaffemaskin.

Det handlar lika mycket om att hitta rätt balans i smaken och servera på rätt sätt. Här presenterar vi några kurser i kaffets ädla konst – allt från det kortare avsmakningstillfället till kursen där du blir en diplomerad barista.

Så på med en kockmössa, kavla upp ärmarna och gå på kurs. Eller varför inte ge bort det i presentkort till någon kaffetokig vän. Samtliga kurser måste förbokas. Köp ett presentkort som gäller i tre år och boka kursen när det passar.

Kaffeprovning

Kaffeavsmakning

Lär dig mer om kaffet, kaffebönorna och hur olika sorter karaktäriseras av olika smaker och dofter.

Under 1,5-3 timmar sker provsmakning av en mängd olika sorter och även presentation kring hur kaffe kan avnjutas på bästa sätt.

Finns i Göteborg och priset är 500 kr per person.

Hemmabarista

Hemmabarista

Alla har väl någon gång sett en riktig barista jobba självsäkert vid framställningen av en riktigt god kopp kaffe. Varför inte lära dig grunderna själv och dominera i köket hemma?

Här får man lära sig grunderna kring hur kaffebryggning går till genom att bland annat rosta och mala bönorna själv.

På kurserna är några av Sveriges bästa baristor med och berättar vad man bör tänka på i hanteringen av denna ädla dryck. Kursen byggs även upp efter kursdeltagarnas önskemål. Pågår i 2timmar.

Finns i Stockholm och kostar 699 kr per person.

Lär dig kaffeknepen

Kaffeskola

Med små förändringar – kan du göra stora underverk. En ”lightversion” av kursen ovan. Här får man lära sig mer om kaffet och vad man bör tänka på för att skapa ett så gott kaffe som möjligt.

Ge dig själv förutsättningarna för att bli en egen barista genom en utbildning som består av både teori och praktik.

Kursledarna prioriterar inte bara smak utan även att kaffet är ekologiskt och att det är bra arbetsförhållande där odlas gott. Här får du alltså kunskap som smakar gott – och som gör gott.

Kursen finns i Malmö och kostar 250 kr.

Bli diplomerad Barista

Baristakurs

Alla kan koka kaffe men alla kan inte göra det lika bra som en barista. Har du fått smak på att utveckla dina kunskaper efter kursen ovan? Eller vill du bli ”bäst” på en gång?

Kursen sträcker sig över två kvällar och har fokus på både tillagningen och serveringen av kaffet.

Deltagarna kommer även att få en fördjupad kunskap om kaffets värld. Detta av kursledare som har över 10 års erfarenhet av att arbeta som barista.

Finns i Göteborg och kostar 1690 kr per person.

– Kaffe är så mycket mer än bara en slät kopp kaffe –