Bästa perkulatorn

Vilken är den bästa perkulatorn? Enligt https://testat.nu/perkolator/ är det ”C3 Perkolator Basic Eco”. Att det skulle vara en perkulator från C3 var inte oväntat.

De är ett av de största företagen på marknaden och många återförsäljare väljer att enbart ta in modeller från just C3 p.g.a. dess höga kvalité.

Sveriges mest sålda perkulator
C3 Basic

C3 Perkulator Rostfritt stål 6kp
C3 Perkulator Basic

Med mängder av modeller på den svenska marknaden skulle man kunna förvänta sig att flera slogs i toppen för att vara ”Sveriges mest sålda”. Men så är det inte.

Enligt C3 är deras modell den mest sålda modellen i Sverige. Det är inte heller så oväntat med de goda kundrecensionerna som modellen fått. Däremot är den självklart inte bäst för alla. Allt beror ju på vilka funktioner och vilken storlek som efterfrågas.

När bryggningen är genomförd så tänds en lampa som visar att kaffet är dags att dricka. Man kan däremot även vänta ett tag då perkulatorn håller värmen relativt bra. Finns både för 12 och 6 koppar.

(Den följer EU:s nya ECO-direktiv som säger att avstängning måste ske automatiskt efter 40 min).

När design får väga tungt
C3 Design Eco

C3 Perkolator Svart 10kp
C3 Perkolator Design Eco

Även denna modell är från det populära märket C3. Det som framförallt karaktäriserar C3 Design Eco är just dess design.

Med raka linjer och färger som rosa, svart och mintgrön går man ifrån det klassiska utseendet på en perkulator och närmar sig delvis kaffekannan.

Funktionerna liknar C3 på de flesta punkter (Den följer även EU:s nya ECO-direktiv som säger att avstängning måste ske automatiskt efter 40 min).

Exempelvis är den sladdlös vilket gör att man lätt kan ta med sig den efter att bryggningen automatiskt avslutats när kaffet är klart. Finns både för 6 och 12 koppar.

Vad är bäst för dig?

Design – Klassisk design i metall? Eller en rosa perkulator som liknar en kaffekanna. Utseendet är som styrkan på kaffet – en smaksak.

Storlek – Många modeller finns för 6 och 12 koppar. Det kan vara behändigt med enbart 6 koppar om man bara är 1-2 personer i hushållet som dricker kaffe. Däremot kan man behöva köra två omgångar när det kommer gäster.

Sladdlös – De flesta är sladdlösa och det är även något som varmt rekommenderas. Betydligt lättare att hantera när kaffet ska hällas upp från perkolatorn.

Automatisk avstängning – Även detta kan ses som standard (men det finns undantag). Det betyder att den stängs av när bryggningen är klar och att man därmed inte behöver ha koll på klockan.

Riktigt stor? – Vill du brygga kaffe via perkulator till alla på jobbet? Då räcker kanske inte 10 koppar-modellen.

Köp då en modell som klarar 25-35 koppar. I en kundrecension nämns däremot en nackdel … ”Mycket bra med en bieffekt – luktar kaffe i hela huset”

C3 Professional Perkolator
C3 Professional Perkolator

Reservknopp – En liten detalj som kan gå sönder på en perkulator är knoppen på toppen. På kända märken går det att köpa ny. Det gäller exempelvis C3.

Däremot har ofta lite mindre kända märken inte lika ofta reservdelar. Att behöva köpa en ny perkolator för att knoppen gått sönder känns inte alltid helt lockande. Välj kända märken!